fbpx
Fotoshoot in de natuur, fotograaf Delft, Fotoshoot Hoek van Holland, Fotograaf Zuid-Holland, op de foto met familie, familiefotografie, gezinsfotografie, kinderfotograaf, kleurrijke foto, foto zonder filter, trouwfotograaf Delft, trouwfotograaf Zuid-Holland, de beste trouwfotograaf, de beste fotograaf, kindvriendelijke fotograaf, fotografie op locatie, fotoshoot op locatie, zwangerschapsfotografie, fotograaf Rotterdam, trouwfotograaf Rotterdam

De Fotograaf achter Fotografie op Locatie

Hi ik ben Annemarie Goudswaard en sinds 2016 ben ik de trotse eigenaar van Fotografie op Locatie.

Wanneer pakte ik serieus mijn camera op?

Toen ik een jaar of 10 geleden met mezelf in botsing kwam ben ik gaan fotograferen. Ik was toe aan rust en besloot naar buiten te gaan. Ik was verbaasd door alles om me heen. Ik ervaarde zoveel rust en ging om me heen kijken. Ik leerde de wereld om me heen kennen op een manier die ik nog niet eerder had gezien.

Ik zag ineens van alles bewegen en hoorde geluiden die ik niet kende. Mijn beeld van de wereld om mij heen veranderde en zo ook de kijk op mezelf. Was ik eigenlijk wel blij met mezelf op dat moment? Eigenlijk niet want de botsing met mezelf was natuurlijk niet voor niets.

Ik vond rust en ontwikkelde een heldere blik op alles wat om me heen gebeurde. Waar ik voorheen eigenlijk altijd deed wat van me verwacht werd ging ik nu de wereld ontdekken zoals ik dat wilde. Ik wist al van mezelf dat ik best wel een beetje mag kan zijn en hou van gezelligheid maar ik kwam erachter dat in mij best wel een avontuurlijk typetje schuilt met een grote dosis doorzettingsvermogen. 

Natuurfotografie

Mensen vonden het maar gek dat ik het fascinerend vind om urenlang een ijsvogel te bestuderen maar ik denk dan op mijn beurt hebben zij wel eens gekeken hoe mooi die vogeltjes eigenlijk zijn. of die keer dat het extreem hoogwater werd en ik tot bijna mijn liezen in het ijskoude water van de Oude Maas stond te wachten op mijn perfecte shot van 2 bevers op hun burcht. Dat is toch vet!

Door op een andere manier naar de wereld om me heen te kijken is ook de liefde voor fotografie verder gegroeid. Van de kalverliefde in het begin ben ik nu stiekem voor mijn gevoel wel een beetje getrouwd met isowaarden, sluitertijd en diafragma. Ik ga door waar een ander denkt hmm ik ga naar huis doei. Daarmee pak ik soms de momenten die later echt waardevol blijken te zijn. Onderstaande foto’s in de galerij hebben allemaal een eigen verhaal. Misschien ga ik die verhalen eens vertellen maar dat is een droom voor later.

Komt fotografie op locatie van de grond?

Begin 2016 kwam mijn leven abrupt weer tot stilstand, maar deze keer niet door een botsing met mezelf. Mijn vader werd op een vroege zondagmorgen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek ernstig ziek te zijn. Weer overviel me even dat gevoel van help wat nu, maar doordat ik rust kon vinden in het fotograferen trok ik op de momenten dat het kon nog meer de natuur in.

Ik liet mijn vader die ook echt altijd buiten te vinden was mijn foto’s zien van wat er buiten gebeurde want helaas heeft hij door zijn ziekte in de zomer van 2016 bijna 100 dagen in de Daniel den Hoed kliniek in quarantaine doorgebracht. Ik kletste tijdens de bezoekuren met hem over alles wat ik buiten mee maakte. Over baardmannetjes kwetterend in het riet, miauwende buizerds boven mijn hoofd.

Ik maakte prachtige foto’s van mijn vader en die bleken achteraf een waardevolle herinnering. In december 2016 is mijn vader overleden aan de gevolgen van acute leukemie.

De missie van Fotografie op Locatie

Ik heb er sinds het overlijden van mijn vader mijn missie van gemaakt voor iedereen mooie herinneringen te willen maken. Ik wil erbij zijn om jouw mooiste momenten te fotograferen.

Kan niet bestaat niet in mijn woordenboek. Ik heb daarom een portable fotostudio gekocht en lichtsterke objectieven gekocht. Ik kan daarmee op iedere locatie een mooie fotoshoot verzorgen. Krappe ruimtes, weinig licht het is voor mij geen probleem om voor jou de mooiste foto’s te maken.

 

 

2017 was een kantelpunt voor Fotografie op Locatie!

Vanuit de rust en ontwikkeling volgden in 2017 de 1e aanvragen voor fotoshoots en een bruiloft. Wat was ik zenuwachtig maar wat was het gaaf. Ik mocht meteen shooten in Blijdorp. In de freaking Haaientunnel. Weinig licht, indrukwekkende omgeving en mensen die op mijn handen keken, maar ik deed het. Vol overgave en dacht toen ja dit wil ik en dit kan ik. Ik wist dat ik het kon omdat ik in de natuur heb leren werken met het licht dat ik op dat moment voor mijn kiezen kreeg. Fel zonlicht, harde schaduwen of regen. Maar met die fotoshoots en bruiloft in mijn achterhoofd riep heel hard een stem diep van binnen DIT WIL IK ECHT. Ik ben me blijven ontwikkelen terwijl ik ook nog werkzaam was nanny in mijn andere bedrijf. Maar nu 2020, bijna 20 bruiloften en vele fotoshoots later is het tijd om te springen.

Ik spring het diepe in ik ga voor mijn droom en mijn missie. Ik wil alleen nog maar mooie en dierbare momenten fotograferen. Ik doe dit op geheel eigen wijze, ik werk vol enthousiasme, met humor, passie, wederzijds vertrouwen en een nuchtere kijk op de wereld om jou die foto’s te geven die echt jouw verhaal vertellen.

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de natuurfoto’s een prominente plek krijgen op deze pagina. Deze vorm van fotografie staat aan de basis van mijn persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling binnen mijn bedrijf en mag dus echt niet ontbreken.

 

Ontmoetingen met ijsvogels, bevers, zeearenden, vossen, reeen en edelherten hebben ervoor gezorgd dat ik verwonderd rond bleef kijken en nog meer wilde zien van de wereld om mij heen.